Det kan vara enkelt att paddla på Korsika

2017 närmar sig sitt slut. Korsika är fortfarande lika populärt och vi har också börjat med resor i franska Alperna. Det verkar som resor med klass 2 och 3 forsar och mycket träning och tips känns nödvändigt för många som inte känner sig trygga för att paddla klass 4 forsar i Val Sesia eller Korsika. Vi vill idag vänja oss mot er som brinner för forspaddling men saknar lite erfarenhet och teknik. Vi vill erbjuda det som kanske saknas i kursutbudet: kurser med satsning på creekingteknik i klass 2,3. Att öva på balans, boof, roll, användning av vattenstrukturer ska ge er det självförtroende ni behöver för att utveckla till en stabil paddlare.

Därför presenterar vi stolt en ny resa: Korsika klass 2,3 vecka 14! Drömdestinationer tillhör inte bara elitpaddlarna! Med tre åar ( Tavignano, Vecchio och Golo) i närheten av boendet som erbjuder mycket klass 2,3 paddling är Korsika också ett perfekt ställe för att utveckla som paddlare.

Som vanligt ingår i resan transfer från flygplatsen, camping, frukost och middag med hela familjen Turin och Le Chef Gérard som lagar lika bra mat som My Feldt, och den underbara atmosfären hos Milous camping full av paddlare från hela världen! Stannar ni en vecka till hänger ni med på klass 3 kurs vecka 15. En perfekt fortsättning för att kunna paddla sina första klass 4 forsar.

Program:

Dag 1 ankomst.
Dag 2: uppvärmning på övre Tavignano, klass 2
Dag 3: Golo från Francardo till Ponte Leccia, Roliga och lärorika klass 2 sträcka med några klass 3.
Dag 4: Nedre Vecchio, en lite mer teknisk sträcka, klass 3 som avslutar i Tavignano, klass 2
Dag 5: Nedre Asco, snabbare vattendrag, klass 3
Dag 6: Mitten Golo, en klass 3 pärla.
Dag 7: Tavignano Gorge eller övre Golo, kanske dags att paddla sin första klass 4 fors!
Dag 8: Hemresa

Vecka 13 kör vi Korsika Klass 4 och vecka 15 Klass 3. Varje vecka kostar 950 euro. Önskar ni stanna flera veckor bjuder vi givetvis på rabatt. Vi kör lördag-lördag.

Val Sesia resan är planerad vecka 19 (obs! Söndag till Söndag) och kostar 900 euro.

Läs om mer om resorna här: https://www.alpintaventyr.com/forspaddling/

Vilken resa mig?

Om du klarar dig i klass två och tre men är lite osäker, rollen sitter bara då och då eller du har det svårt att alltid klara linjerna kan du köra Korsika klass 2,3 vecka 14.

Om du behärskar klass 3 utan problem och känner dig bekväm i forsar liksom Fänforsen och Lissfors kan du välja Korsika klass 3 vecka 15.

Om du har paddlat klass 4 forsar vid fler tillfälle och börjar känna dig trygg där kan du välja Korsika klass 4 vecka 13 eller Val Sesia vecka 19.  I Val Sesia hittar du olika typer av forsar: creek, storvatten, alpint eller pooldrop.

Är du osäker med ditt val är det bara av höra av dig!

Vi återkommer senare i höst angående sommaren och nya resor!

Forspaddlingsresor Korsika 2018  - Guide Teamet - updatering: 08/02/2018
...