Prova på creeking i Alpernas största forspaddlingsområde !

Vecka 28: Klass 2/3 paddlare

I Juli hittar man de bästa förhållandena för att utveckla som forspaddlare.
Varmt väder, lagom med vatten i forsarna som inte blir lika kontinuerliga som under vårfloden, ett stort utbud av sträckor av olika svårighetsgrader, och dessutom ett bekvämt värdshus för att vila efter paddlingsdagarna.

Det ingår också en KRT kurs (Kayak rescue technique) och massa med tekniktips och övningar så att du blir en stabilare och kunnigare paddlare.

Häng med oss på Södra Alperna finaste forsar och finslippa din teknik på legendariska sträckor liksom Ubaye, Guil, Durance och Verdon ! Du kommer till och med kanske att paddla dina första klass 4 forsar !

Exempel på veckoprogram

Dag 1: ankomst till Nice flygplats. Bil till värdshuset.
Dag 2: Nedre Guil och Durance (klass II, III). Ett litet vattendrag som så småningom blir nästan storvattenpaddling. Träning på grundteknik ( bakvatten, traverseringar, lutning, säkerhetstecken, osv) och eskimosväng.
Dag 3: KRT kurs på Slalombana i L’Argentière och boofträning på Fournel droppen. Efter den dagen är vi redo för nya utmaningar !
Dag 4: Guil. En pärla där forsarna blir lite mer tekniska. Vi paddlar sista biten av sträckan där det alltid går att bära om det behövs.
Dag 5: Ubaye (klass III med inslag av fyra). Vi drar söderut för att paddla den vackraste sträckan i trackten . Några klass fyra forsar som går att bära och en fantastiskt fin klass 3 canyon som avslutning. Natt i tält.
Dag 6: Roya. I närheten av Nice finns det en gömd pärla med klass tre och fyra pooldropforsar. På kvällen äter vi på italiensk restaurang ! Natt i tält.
Dag 7: Verdon Grand Canyon. En av världens bästa paddeltur, en oförglömlig upplevelse ! Dag 8: Hemresa.

Pris

En vecka 850 €

Ingår

Guidning 6 dagar, transfer från Nice.

Ingår ej

Flygbiljett till och från Nice, utrustning, halvpension (värdshus och tält) förutom en kväll på restaurang.

 mer forspaddling resor

För kajakturer – snabbt svar lovas! Vill du ha ytterligare information kan du kontakta oss via formuläret. Vi nås också på +33 601 081 131 (Julien Turin). Vi svarar så fort vi kommer ner från bergen.