julien@alpintaventyr.com

Voss

Forspaddlingsresa - Voss

Vecka 27

2024

30 Juni -5 Juli

Om forspaddling skulle ha en Mecka vore det troligtvis Voss. Alla sträckor håller världsklass och folk reser från hela världen för att uppleva dem. Dessutom gjorde
festivalen Ekstremsportveko mycket för att sprida det goda ryktet om Voss. Forsarna är otroligt varierande även om man känner de stora droppen liksom Money Drop, Nosebreaker eller Holy Diver men du kommer att upptäcka mycket annat. Till exempel är den okända “Hommedal” en liten creek som liknar Korsika eller Val Sesia.

Om forspaddling i Voss

Norge mest kända forsar

Voss är som sagt en av de stora forspaddlingsdestinationerna i världen! Här finns några av Norges mest kända forsar.

Vänj dig vid större, högre dropp utan press

Här finns det gott om dropp som får pulsen att rusa. Där vi paddlar kan man välja att köra eller bära förbi. Det är pooldrop-karaktär på forsarna och här kan du successivt vänja dig vid större dropp och bygga upp känslan.

Många lärorika forsar där du finslipar tekniken

Vi tränar på teknik som kommer ta din paddling till nästa nivå i den här typen av vatten. Lugn och bestämda paddeldrag, där varje paddeldrag har ett syfte, övar olika booftekniker och utmanar balansen!

Exempel på teknik vi tränar på

 • Boof
 • Lean boof
 • Fördröjning av paddeltag
 • Använda balans (fram/bak lutning, kantning) för att förflytta sig med precision.

Ekstremsportveko: Festival för alla sporter

Festivalen som är känd i hela världen samlas duktiga atleter inom många olika spännande sporter: skydiving, flygskärm, mountainbike, klättring, longboard och såklart forspaddling bland annat! Festivalen sker precis innan vår paddelvecka och varför inte passa på att komma lite tidigare och njuta av showen! Kolla https://www.ekstremsportveko.com/

Schema för veckan

Dag 1 – Uppvärmning på Strandelvi. Klass 3 – 4

Mycket lärorik sträcka för att förbereda sig inför större äventyr. Det finns mycket att öva på där, forsarna är roliga och man ofta bära upp och köra igen! En kul sträcka helt enkelt! Är du uppvärmd på riktigt får du gärna köra Money Drop också 😉 !

Dag 2 – Myrkdal

Vi väljer några forsar där för att fortsätta utveckla vår teknik. På eftermiddagen kör vi Hommedal, en liten creek med supertekniska forsar som blir en trevlig överraskning.

Dag 3 -Bransdseth

En klassiker med slides, vattenfall och klart vatten. En magisk sträcka i vacker landskap!

Dag 4 – Utflykt till Sogndal

Sogndal ligger 2 timmar bort från Voss är en mycket rolig och utmanande sträcka, mest känd för sitt triple combo, tre vackra fall efter varandra som är en av Norge mest spektakulära fors.

Dag 5 – Raundalselvi

“The Raundalselvi is the unchallenged showpiece of Voss” ( Olaf Obsommer). Ett supervackert ställe med olika sträckor av olika svårighetsgrader. Vi väljer sträckan efter vattenstånd. Vi stannar där två dagar i rad för att få chansen att paddla så mycket som möjligt av dessa välkända forsar: Morning Glory, Tunnel, Nosebreaker ( eller bär vi runt 😉 ) , Marine juvet vattenfall, Church drop, Kittelbreaker, osv.

Dag 6 – Raundalselvi

Vi kör en till dag på Raundalselvi för att paddla det vi inte hann dagen innan!

Reseförslag

Bil från Stockholm

11,5 timmar

Med tåg

Stockholm – Voss – Ca 11 timmar

Boende & Mat

Vi hyr en lägenhet/ stuga och lagar mat mat tillsammans.
Ej inkluderat i priset

Pris

6 dagar:

Söndag 30 juni – Fredag 5 juli Vecka 27
750 Euro per person
(3 till 6 delgare)

Betalningsvillkor: Betalning: 30% vid bokning

Tips!

Häng med till Sjoa veckan efter och betalar endast 1,200 euro istället för 1,500 för de 2 veckorna. Forsarna där är olika, lite bredare, lekfulla med mer volym. Efter att ha paddlat i svårare sträckor liksom i Voss kommer du att slappna av mycket i forsarna och kommer därför att utveckla mycket i Sjoa med! Och det finns mycket som är utmanande där också!

Vad ingår och inte ?

I priset ingår

 • Guidning 6 dagar
 • Transport till sträckorna.

I priset ingår inte

 • Boende
 • Mat
 • Resan det
 • Hyra av kajak eller utrustning
 • Allt som inte står under rubriken “i priset ingår”

Vilka förkunskaper behöver jag ?

Voss är en spännande resa men kräver bra färdigheter. Du bör vara en stabil klass 4 paddlare med stabil roll och du bör kunna boofa.

Känner du dig osäker får du gärna ta kontakt på mail eller telefon.

julien@alpintaventyr.com

Mobil/ Whatsapp +33 6 01 08 11 31

Vilken utrustning ska jag ha med mig ?

Personlig paddlingsutrustning att ta med

 • Torrdräkt/Torrjacka & Byxa
 • Paddel
 • Flytväst för forspaddling
 • Hjälm för forspaddling
 • Kapell
 • Bra skor för forspaddling
 • Säkerhetsutrustning, inkl kastlina, kniv, slinga & karbiner

 

Har du frågor kring utrustning, ta kontakt.

 

Hyra av kajak

Moderna forskajaker i passande storlek finns att hyra. Det är bra att ta med sig foam, eller liknande för att anpassa höftstöden på kajaken.

Anmäl intresse

*Forspaddling klassas ofta som en extremsport och det kan vara klokt att kontrollera om din försäkring täcker eventuella olyckor eller skador som kan uppstå under aktiviteten *