Topptur skidåkning – 3000 m.o.h med havsutsikt !

Varje vinter får du hänga med oss till en ny toppturdestination.

Hur väljer vi den ? Som vanligt vill vi bjuda på någonting utöver det vanliga, någonting som skulle bli svårt för dig att upptäcka eftersom andra resebyråer inte åker dit.

I år har vi valt Alpernas sydligaste 3000 m.o.h toppar, mindre än tre mil från Medelhavet. Du hämtas på flygplatsen i Nice och efter 1 timmes bil hamnar du på Vésubie dalen, ett topptursparadis. Fina åk, underbara vyer över Medelhavet, fransk mat, sol, snö och en skön kväll på rivieran som avslutning står på programmet!

Förkunskaper:

Du ska vara van vid offpiståkning utan att behöva klara branta sluttningar och couloirer. Toppturserfarenhet är förstås bra att ha men är inget krav. Om du har bra kondis och bruka vandra, springa eller cykla ofta funkar det utmärkt. Vi kommer att köra mellan 800 och 1200 höjdmeter per dag.

Datum:

Ta kontakt med oss.

Program

Kan ändras beroende på snöförhållandena och vädret:

  • Lördag: Ankomst på Nice flygplats. Du hämtas här av guiden. Skiduthyrning om det behövs. Natt på värdshus i Vésubie dalen.
  • Söndag: Halvdag i skidsystemet La Colmiane. Teknik tips, prov på utrustning. Hajk till nån hytta (Cougourde, Madone de fenestre eller Nice beroende på snöförhållande).
  • Måndag till Fredag: En eller två turer per dag till följande toppar: Guilié (2999moh), Cougourde (2921moh), Grand Capelet (2935moh), Gélas (3143moh, massivet högsta), Clapier (3045moh, Alpernas sydligaste 3000m topp). Natt på hytta eller värdshus. Vi sover flera nätter i rad på samma stuga och undviker att bära för tunga ryggsäckar. Tanken är hitta fina åk och njuta av dem!
  • Fredag kväll avslutning med restaurang i Nice vid Medelhavet. Natt på hotell i Nice.
  • Lördag: Hemresa.

Priset:

Pris 1300 euro för 4 till 6 sex deltagare, 1400 vid tre delatagare. Ingår Guidning, transfer. Ingår inte Flygbiljett, boende och mat, liftkort, skiduthyrning, restaurang och lunch.

 mer offpist skidresor

Ring oss på +33 601 081 131 om ni vill mer information om våra skidresor eller fyll i formuläret: