Topptur skidresa i Pyreneerna

Från Medelhavet till Atlanten, från Spanien till Frankrike, mellan 0 och 3400 m.ö.h, en resa mellan 6 olika språk och kulturer, ett ställe där industriell turism inte har förstört relationer mellan människor.

Ett världsarv landskap och kanske Frankikes bästa mat…

Med andra ord finns det en annan bergskedja i Europa som bjuder på mycket fina toppturer och fin skidåkning. Häng med oss till fantastiska Pyreneerna där skidåkningen är otroligt rolig och varierande : glesa skogar, öppna fält med lagom lutning, branta korridorer… Landskapet i området dit vi åker består av två delar :

– Gränskammen vid Spanien med höga toppar över 3000 mö.h och alpin terräng, där kommer vi att närma oss ett världsarvsområde kring Mont Perdu och Gavarnie, ett väldigt dramatiskt lanskap.
– Piemont, ett lägre område ( mellan 400 och 2800 m.ö.h) med mycket varierande åk som bjuder på otroliga vyer över Sydvästra Frankrikes lågland.

Förkunskaper:

Du ska vara van vid offpiståkning utan att behöva klara väldigt branta sluttningar och korridorer (över 40 graders brant). Toppturs erfarenhet är förstås ett plus men inget krav till att följa med. Har du bra kondis och brukar vandra, springa eller cykla fungerar det utmärkt. Vi kommer att köra mer än 1000 höjdmeter per dag.

Datum:

Ta kontakt med oss.

Program

(kan ändras beroende på snöförhållandena och vädret)
Dag 1: Ankomst till flygplatsen. Bilkörning till Tarbes. Natt på Hotell.
Dag 2: Offpist på La Mongie och Pic du Midi ( Pyreneernas La Grave). Bil till vårt
Värdshus. Nattskidåkning i Hautacam med avsluttning vid restaurangen L’Arrioutou. Typisk 7 rättersmiddag ( ej inkluderat i priset)!
Dag 3: Vi försöker åka skidor trots gårdagens middag! Topptur i Hautacam. Pic du Mon eller Soum de Lascours.
Dag 4: Cabaliros toppen i Estaing dalen. Ett stort öppet fält som leder till en brant och gles skog med en avslutning i sköna och fina ängar.
Med utsikt över både den spanska gränsen och Låglandet i Frankrike har vi definitivt en favorit topptur! Transfer till Aspe dalen.
Dag 5: Soum Couy toppen vid gränsen av Baskien. Pyreneernas bästa skogåk i Barlagne skogen. Sen bestigning av Camplong, Pyreneernas nästbästa skogåk.
Dag 6: Pic d’Orhy, Baskiens högsta topp ( 2017 möh). Utsikt över Atlanten.
Dag 7: Pic de Pombie. Fint öppet fält med utsikt över Pic du Midi d’Ossau, ett mäktigt och klippigt berg. Natt på hotell.
Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa.

Pris:

Pris 1300 euro för 4 till 6 sex deltagare, 1400 vid tre delatagare.

I priset ingår

6 dagars ledning av en legitimerad bergsguide eller skidguide, transfer mellan de olika skidorterna.

I priset ingår inte

Halvpension på olika boende, liftkort, eventuell skiduthyrning, middag på restaurang och lunch, dina eventuella omkostnader, allt som inte står i rubriken ”i priset ingår”.

 mer offpist skidresor

Ring oss på +33 601 081 131 om ni vill mer information om våra skidresor eller fyll i formuläret: