Klättring resor

Det är i Alperna, Norden eller runt om världen som ni kan förverkliga era drömmar om toppbestigning och alpinkättring.

Vi har erfarenhet i alla former av klättring såsom isklättring, sportklättring, alpinklättring eller canyoning.

Klippklättring i Frankrike

Klippklättring

Klippklättring är att klättra långa eller korta leder på klippa, . Man skiljer sport klättring med fastbultade leder och traditionell klättring där man placerar sina säkringar själv.

Beroende på vad man vill uppleva kan man klättra 10m leder upp till 1000m med flera replängder. På Alpint Äventyr erbjuder vi allt från en två dagars kurs i Sverige eller Norge till en hel vecka klätterresa till Spanien eller Frankrike.

Är ni nybörjare eller erfaren klättrare arrangerar vi uppläget efter önskemål – läs mer om Klippklättring resor.

Isklättring i Le Vallon du Diable- La Grave

Isklättring

Ett magiskt sätt att uppleva klättring på vinter, en frusen väg uppför berget.

Isklättring är en mycket varierande typ av klättring där man använder oss av isyxor och stegjärn för att klättra upp och iskruvar för att kunna säkra sig. Isklättrings säsong börjar i november fram till mars beroende på var man gör det. Kurser eller resor arrangeras efter önskemål både till Alperna eller Skandinavien.

Nybörjare eller erfaren ? Vi hittar rätt ställe och rätt förhållande som passar bäst för dig som vill utveckla dina klätter- och säkerhetstekniker – läs mer om Isklättring resor.

Lite klätterteknik för att komma till öppet snöfält - nedfirning

Alpinklättring

Allt började med alpin klättring när människor ville upptäcka vad som fanns på andra sidan bergen. I dag är att klättra i en storslagen alpin miljö både en fantastisk naturupplevelse och en fysisk utmaning. Inspiration till livet hittar man där uppe på berget. Blandningen av olika klätterteknik ( is, snö eller klippa ) kräver en bra adaptationsförmåga och gör att man flyttar fram sina gränser för vad som man finner är möjligt.

Vi anpassar alpin klätterveckor efter erfarenhet ni har och öskemål. I både Alperna eller Skandinavien hittar man fina toppar och leder – läs mer om Alpinklättring resor.

Några ord från våra guider: Vi gör vårt bästa för du får en fantastisk och spännande klätterupplevelse. Däremot är din säkerhet viktigast. Med vår kännedom av bergen, klätterlederna och vädret kommer vi aldrig att kompromissa.

Alpinklättring resor - Alpint Äventyr

Här kan ni ladda ner olika informations dokument om våra alpinklättringskurser eller resor.

Välj Alpint Äventyr som din bergsguide

Boka nu din oförglömliga upplevelse

För klättringsresor ring oss på +46 7 305 043 84  (Tovo Spiral) om ni vill ha mer information eller fyll i formuläret: